Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

realistische politethriller

Marieke Leest 16 mei 2023
Deze nieuwe thriller van Belina Aebi kan als standalone worden gelezen maar het is wel de tweede thriller waarin Stef Michiels een onderzoek leidt in Temse. Desondanks hoef je het eerste boek niet te hebben gelezen want het zijn echt twee losstaande verhalen.

Als Urbain Decorte dood teruggevonden wordt in zijn volkstuintje, gaat het lokale rechercheteam van Temse op onderzoek. De op het eerste zicht normale man die gehuwd is en van tuinieren houdt, blijkt toch wat dingen op zijn kerfstok te hebben waardoor er meerdere mogelijke verdachten worden onderzocht. Sommige dingen uit het verleden kunnen wel voor enkele kokhalsneigingen zorgen.

Het verhaal heeft een duidelijke opbouw en zit goed in elkaar. Er werd met verschillende perspectieven gewerkt wat het verhaal echt ten goede kwam. De schrijfstijl is to the point en het boek leest heel vlot.

Waar ik wel een beetje moeite mee had waren de personages. Ik vond ze nogal stereotype voorgesteld. Ook was er veel aan te merken op iedereen en dat op een eerder oordelende toon. Dat droeg niet echt bij tot het verhaal voor mij en hoefde dan ook niet.

Nu, dit buiten beschouwing gelaten, is het verhaal verder wel een goede realistische politiethriller waarin je als lezer mee kan speuren naar de dader en waar de auteur je probeert op het verkeerde spoor te zetten.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marieke Leest

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.