Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Versplinterde ziel

Marieke Leest 18 mei 2023
Versplinterde ziel is het eerste boek dat uitgegeven wordt door een nieuw literair fonds, uitgeverij Tzara. Elke maand een boek.

Deel 1 van dit muzikale eerste boek speelt zich af in Tokio. Een repetitie van een strijkkwartet. Een Japanse man repeteert met drie Chinese muzikanten. Tussen het musiceren krijg je tevens wat mee van de Japanse cultuur. Hoewel het Japans voor mij helemaal niet vertrouwd is, trok de schrijfstijl me wel enorm aan.

Er gebeurt een inval, en de 11-jarige zoon Rei ziet alles gebeuren van uit te kast. Zijn vader en de andere muzikanten worden meegenomen maar Rei blijft alleen achter.

Jaren later leert de Franse Jacques, een instrumentenbouwer een beroemde Japanse violiste kennen. Zij heeft een connectie met zijn verleden. Hij draagt een verlies bij zich.

Prachtig boek. Mooie schrijfstijl. Geschreven vol emotie en muziek. Een reis door het leven van Rei. Een jongen die op jonge leeftijd zijn beide ouders is kwijtgeraakt en waarbij altijd een stukje in zijn leven is blijven ontbreken. Hij krijgt nu de mogelijkheid om de puzzel compleet te maken en de ontbrekende stukjes te verzamelen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marieke Leest

Gesponsord

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.