Advertentie

Het verhaal speelt zich af in Dresden, een Oost-Duitse stad die bezet is door de nazi's en waar dagelijks het luchtalarm de burgerbevolking naar de schuilkelders jaagt. De inwoners proberen te overleven met de weinige middelen die nog voorhanden zijn, zo ook rechercheur Max Heller en zijn vrouw Karin.
Ook de officiële diensten moeten roeien met de riemen die ze hebben. Wanneer Heller op 30 november 1944 wordt opgeroepen nadat het lijk van een jonge verminkte vrouw is gevonden, begint de speurtocht naar de moordenaar. Veel medewerking moet Heller niet verwachten van zijn superieur, Rudolf Klepp, een SS-Obersturmbannführer.
De tijd dringt meer en meer wanneer nog een volgend slachtoffer wordt gevonden. Opereert er een seriemoordernaar in de straten van Dresden tijdens het luchtalarm. Kan Heller dit monster tijdig stoppen voor er nog meer jonge vrouwen het leven laten? Is de oorlog al niet verschrikkelijk genoeg?
Vertaling van “Der Angstmann” (benaming die aan de vermeende moordenaar wordt gegeven) dekt meer de lading van het boek.
“Vuurstorm” verwijst naar het bombardement van Dresden in de nacht van 13/14 februari 1945

Reacties op: Moord en angst in Dresden

39
De vuurstorm - Frank Goldammer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99
E-book prijsvergelijker