De (vernietigende) kracht van relaties
De boer is dood, daar begint dit verhaal mee. En met het feit dat hoofdpersonen Beth en Gabriel daar niet de waarheid over zeggen.
Nou, die waarheid is voor deze twee personages toch iets wat ze niet zo serieus nemen.
Het verhaal is opgedeeld in meerdere lijnen, dat van Beth en Frank, van Beth en Gabriel, van Jimmy en van de rechtzaak. Het blijft lang onduidelijk wie er terecht staat en waarom.
Beth is een wat onaangename persoon die maar niet kan kiezen tussen haar jeugdliefde Gabriel en haar man Frank. Frank en Beth hebben hun zoon verloren, Gabriel heeft een zoon in dezelfde leeftijd, Leo. Als de hond van Gabriel en Leo een schaap van de boerderij van Beth en Frank aanvalt is dit het begin van de tweestrijd van Beth die het leven van alle personages beïnvloedt.
Ook Gabriel is geen aardig personage, Frank daarentegen zal de harten van de lezers stelen.
Alhoewel Beth en Gabriel geen aangename personages zijn, is hun gedrag wel menselijk en te begrijpen door de omstandigheden waaruit dit voortvloeit.
De gebeurtenissen zijn aangrijpend, maar het verhaal kabbelt wat voort, en spanning zit er niet echt in.
Voor mij 3 sterren waard
Voor mij 3 sterren waard