Sprookjes bestaan!

'De mooiste van het land' van Tamara Haagmans is deel 1 van de serie 'Sprookjes bestaan'.

Het verhaal gaat over Noa die als prinses in Lang en Gelukkig land werkt. Ze heeft een stel goeie vriend(inn)en in het park waarmee ze regelmatig gezellig op stap gaat.

Op een avond gaat ze niet mee op stap maar lekker vroeg naar huis om weg te duiken in een goed boek. Dan botst ze tegen Ralf, die ook een sprookjesprins speelt in het park.

Je leest in het verhaal een sprookjesachtige romance maar waarin de dagdagelijkse perikelen aan bod komen. Denk hierbij aan de dood en racisme. Dit maakt het verhaal niet minder romantisch. Al met al een heerlijk verhaal om in weg te dromen. Helaas is het maar een kort verhaal en smaakt het naar meer, maar gelukkig kan dit met de volgende delen dan ook.

Leuk zou het zijn als er straks een papieren bundel van deze sprookjes uit zou komen die we als sprookjesboek op de plank kunnen zetten.

Meer recensies van Marion Westerhof - Bellebooksnl