Foxglove farm

Geheimen op Foxglove Farm is het tweede deel van de sprankelende feelgoodserie Love Heart Lane, over een klein dorp in Schotland. Isla en Drew Allaway lijken het perfecte leven te hebben – een goed huwelijk, twee gezonde kinderen en een prachtig huis, Foxglove Farm. Toch heeft de kersverse moeder Isla het moeilijk – ondanks dat ze veel van haar gezin houdt, is ze eenzaam omdat Drew de hele dag op de boerderij werkt. Tot haar schrik komt Isla erachter dat Drew niet eerlijk tegen haar is geweest, en dat ze mogelijk de boerderij zullen verliezen waar ze zo trots op zijn. De gemeenschap van Love Heart Lane zal zich enorm moeten inspannen om gezamenlijk Foxglove Farm te kunnen redden… En zal Isla’s huwelijk de moeilijke tijden doorstaan?

Ondanks dat het een feelgood is, zat er in dit deel een flinke dosis spanning wat ervoor zorgde dat ik wilde blijven lezen om te weten hoe het af zou lopen. Toch zat er ook genoeg romantiek in het verhaal. Wat ik wel jammer vind is dat het verhaal op zichstaand is en het dus eigenlijk nauwelijks blikt op hoe het met Felicity uit deel 1 gaat. Dit had wel iets meer met elkaar verweven kunnen worden. Het valt me op dat  Christie Barlow ook in dit weer een onderwerp van taboe durft aan te snijden. Ze doet dit subtiel maar wel op een manier dat het onlosmakelijk met 1 van de hoofdpersonen verbonden is.

Meer recensies van Marion Westerhof - Bellebooksnl