Geweldige meeslepende feelgood

Een tijdje terug werd ik door Esther Stui benaderd om haar boek te lezen en recenseren. Volmondig zei ik dankbaar ja!
Ik vind het een eer dat ik het boek heb mogen lezen.

En wat voor een boek! 'Twee zielen, één gedachte' staat bol van situaties die beeldend worden omschreven. Het boek gaat over Nena en Adam. Nena is een Nederlandse schrijfster die na het overlijden van haar man 4 jaar geleden is gaan schrijven. Inmiddels internationaal is ze doorgebroken naar zowel Engeland en Duitsland. Haar 1e boek is wordt zelfs verfilmd als miniserie voor de BCC. Adam is een acteur uit Amerika die in Engeland bezig is met de opnames van een film op de locatie die Nena eigenlijk voor ogen had voor de verfilming van haar boek. Zo ontmoeten Adam en Nena elkaar.

Ik vind het boek geweldig geschreven en daarnaast heb ik hier en daar gelezen met een lach en een traan. Door de schrijfstijl raak je zo betrokken met de hoofdpersonen dat het net is of je er bij bent.
Het hele boek bleef ik het gevoel houden dat ik meer en meer wilde verder lezen.

Ik vind de knipogen/verwijzingen in het boek ook erg leuk om terug te zien. Als Zeeuwse herken ik bepaalde punten die beschreven worden en de naam van het hotel in het boek, is echt een Zeeuws hotel. Zo gaat het verhaal nog meer leven.

Meer recensies van Marion Westerhof - Bellebooksnl