Katzwijm
Katzwijm
Didi Wantsum heeft het niet zo op mensen. En een relatie? Daar moet ze al helemaal niet aan denken. Didi geeft liever al haar liefde aan katten. Ze is dan ook de trotse eigenaresse van het kattenoppasbedrijf Snorriemorrie. In de vrije uurtjes brengt Didi haar tijd door met haar beste vrienden Berber en Sylvester en haar spinnende viervoeters Bonnie en Clyde. Eigenlijk is ze wel tevreden met haar leven. Hoewel, als een echte catlady zou haar geluk nog completer zijn als ze voor haar dertigste verjaardag een kitten van één specifiek ras zou krijgen: een Ragdoll. Een wens die ze heel duidelijk heeft gemaakt aan haar beste vrienden. Dat kan niet misgaan, toch?
Ik had wat moeite om in het verhaal te komen. Omdat het over katten ging? Wie weet. Ik ben zelf meer een hondenmens, hardstikke allergisch voor katten. Misschien Didi d'r 'drammerige' gedrag met die Kitten..? Grappig, want ergens ben ik control freak en zou ik dit hetzelfde gedaan hebben, maar toch creëerde het een antipathie.. (oeps, spiegel!)
Eenmaal in het verhaal vloog ik door het boek. Met taalgrapjes kan je mij niet blijer maken (ik heb ooit Nederlands gestudeerd). Bovendien wilde ik uiteindelijk toch weten hoe dit zou aflopen. Al met al, ondanks de moeizame start 4.5 sterren