Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

2021 een waardig vervolg?

Marjan 25 maart 2021
2021 Kamp Alpha is het vervolg op 2020 Kamp Alpha. Het is aan te raden om het eerste deel gelezen te hebben voordat dit boek gelezen wordt. 2020 Kamp Alpha geeft beeld van de reis naar het kamp, 2021 is het vervolg waarbij het leven in het kamp uitgebreid aan bod komt.
Het verhaal is geschreven vanuit de perspectieven van Lisette, Arjan, Warner, Sophie en Matthijs en speelt zich af eind 2020.

Lisette, Arjan, Maan en Daniƫlle wonen samen in een huisje in Kamp Alpha. Warner (bioloog) en Sophie (tandarts) wonen als personeel op het kamp en Matthijs, Frederick en Lucas wonen in de buitenwereld.

Het verhaal toont de overduidelijke verschillen tussen de bewoners en het personeel. Ook gedragen Arjan en Daniƫlle zich vreemd en herkennen Maan en Lisette Arjan niet meer. Waar bewoners onder strikt regime staan heeft personeel duidelijk meer vrijheid, dit leidt niet alleen tot frictie tussen beide partijen, maar ook onderling is niet iedereen het daar mee eens.

Waar een deel van de bewoners helemaal content zijn in de nieuwe wereld, is een deel dat ook niet en wil graag weg. Terwijl Lisette en Arjan alles in het werk zetten om te kunnen vluchten uit het kamp, doen Matthijs, Lucas en Frederick juist moeite om in het kamp terecht te komen.

Terwijl deze situaties zich verder ontwikkelen doet Sophie een ontdekking over de werkelijke bedoeling van het kamp. Kan ze zich hier nog in vinden of verandering in brengen? En is Warner een betrouwbare partner in crime?

Het verhaal is prettig leesbaar geschreven en goed te volgen. De perspectiefwisselingen zijn niet storend, maar onderbreken soms wel het verhaal. Al met al de moeite waard als je deel 1 al gelezen hebt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Marjan

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.