Het meisje met de halve ster.
Namens Harper Collins mocht ik dit prachtige en meeslepende oorlogsroman van Judith Visser lezen, Het meisje met de halve ster. Ik had nog nooit een boek van Judith Visser gelezen maar ben na dit boek wel nieuwsgierig geworden naar haar andere boeken.
Ik zelf blijf geïnteresseerd in verhalen van de tweede wereld oorlog. Of dat nu
waargebeurd is of zoals dit boek een fictie.
Ik was dus erg benieuwd naar dit boek.
Het gaat over Debra die half Joods is en werkt in een bibliotheek in Rotterdam als op dat moment Rotterdam gebombardeerd wordt. Zei en haar familie overleven dit bombardement in mei 1940. Alleen hebben ze nog geen idee wat hen te wachten staat. Ze proberen hun leven te blijven leven zoals voor het bombardement alleen door steeds meer anti joodse maatregelen wordt het ze toch onmogelijk gemaakt. En ziet Debra nog maar een uitweg voor haar en haar familie.
De Rotterdamse dierentuin de Diergaarde wordt ook getroffen door het bombardement in mei 1940. De meeste dieren hebben het niet overleefd. Maar een jonge wolf weet te ontsnappen. En raakt daarbij gewond. En wordt dan meegenomen en verzorgt door een joodse veearts.
Debra en de jonge wolf wat hebben zei gemeen en kruisen hun paden?
Kunnen zij samen overeind blijven?
Wat ik zo mooi vond aan het boek dat het ook uit het oogpunt van de wolf geschreven is. Voor mij anders maar zo mooi en ontroerend tegelijk.
In een woord prachtig !!
Zo mooi geschreven.
Een echte aanrader.
Een boek dat je niet kan weg leggen.
Dus dank Haper Collins voor dit boek!
Ik zelf blijf geïnteresseerd in verhalen van de tweede wereld oorlog. Of dat nu
waargebeurd is of zoals dit boek een fictie.
Ik was dus erg benieuwd naar dit boek.
Debra en de jonge wolf wat hebben zei gemeen en kruisen hun paden?
Kunnen zij samen overeind blijven?
In een woord prachtig !!
Zo mooi geschreven.
Een echte aanrader.
Een boek dat je niet kan weg leggen.
Dus dank Haper Collins voor dit boek!