De postbezorgster van Parijs
Meg Waite Clayton is een Amerikaanse romanschrijfster. Voor mij is dit het eerste boek van deze schrijfsters maar ik wil zeker meer van haar lezen.
Dit waargebeurde oorlogsverhaal speelt zich in de eerste jaren af van de tweede Wereldoorlog. De Amerikaanse Pilote Nanee woont in Parijs als de oorlog uitbreekt en hoe dapper ze is gaat ze bij het verzet en ongezien berichten rondbrengen. En zo staat ze bekend als de postbezorgster van Parijs.
Tijdens haar missies die steeds gevaarlijker worden ontmoet ze Eduard, een Joodse kunstenaar die met zijn dochter Duitsland is ontvlucht. Maar Eduard wordt opgepakt en komt in Camp des Milles terecht, na een jaar is hij het kamp ontvlucht. Dan begint de zoektocht naar zijn dochter. En Nanee helpt uiteraard mee zoals ze al vele mensen geholpen heeft tijdens al haar missies.
Nanee, Eduard en zijn dochter Luki willen weg uit Frankrijk. De droom Amerika of wordt het Spanje. Het gaat in ieder geval een spannende reis worden. En hoever gaan ze komen?. Dat zorgt ervoor dat je het boek het liefst in een keer wilt uitlezen.
Een mooi en meeslepende oorlogsroman.
Voldoet aan al mijn verwachtingen.
Dus echt een aanrader!!
Een mooi en meeslepende oorlogsroman.
Voldoet aan al mijn verwachtingen.
Dus echt een aanrader!!