Jenny Colgan , Op eigen benen.

marjolein 20 juli 2023
Welkom op de Engelse kostschool. Op eigen benen is het eerste deel van een driedelige serie van Jenny Colgan, over een Engelse kostschool aan zee. Maggie, de nieuwste lerares in Downey House, is vastbesloten haar stempel te drukken, maar zal dat ten koste gaan van haar relatie met de veilige, betrouwbare Stan? Simone heeft een studiebeurs gewonnen en wil haar ouders trots maken. Wanneer ze hoort dat ze een kamer moet delen met de populaire, mooie, slimme meisjes van Downey House, beseft ze dat ze snel vrienden moet vinden. Fliss is woedend. Ze wilde helemaal niet naar een kostschool en vindt het verschrikkelijk om van huis weg te zijn.

Ik mocht dit boek lezen voordat het uit kwam. Ondertussen is het boek voor iedereen te lezen. Waarom nu pas een recensie omdat ik er niet zo lekker door heen kwam, elke keer probeerde ik het opnieuw maar heb het niet uitgelezen. Het pakte mij niet zo, te rommelig kwa hoofdpersonen soms weet je niet precies over wie je nu aan het lezen bent. Vind de schrijfstijl wat kinderachtig eerder jong adult ( waar niks mis mee is maar dit boek staat niet zo aangeschreven dus dan valt het daardoor wat tegen) Ik heb al de andere boeken van Jenny Colgan gelezen en dat waren stuk voor stuk heerlijke boeken. Maar deze serie stopt voor mij helaas. Heb niet het enthousiasme gekregen om als de andere delen uit zijn die te gaan lezen.

Meer recensies van marjolein