Verhaal over hoop, geloof, vrede en liefde

Marjolein82 20 november 2025
De vallei van belofte is het nieuwste boek van Elizabeth Musser en speelt zich af in Frankrijk aan het einde van de Tweede Wereldoorlog.

Isabelle is lid van het verzet en regelt onderduikadressen voor Joodse kinderen. Haar pad kruist dat van de Amerikaanse legerpredikant Peter die de nodige littekens draagt uit zijn verleden. Ondertussen vecht ook haar neefje René in het verzet. Hij is ternauwernood aan de dood ontsnapt na een Duitse aanval. Terwijl deze 3 mensen zich proberen staande te houden in de gruwelijkheden van de oorlog trekken de geallieerden steeds verder op. Hun hoop op vrijheid komt steeds dichterbij. Maar voordat ze echt van de vrijheid kunnen gaan genieten moeten ze eerst vrede zien te vinden in hun hart.

Het eerste deel van het boek was wat langdradig en ik kwam niet in het verhaal. Tot het tweede deel begon, het verhaal neemt hier een stroomversnelling en de spanning neemt toe. Het verhaal wordt vanaf hier echt heel mooi en laat je vanaf dat moment niet meer los.
Een mooi boek met een boodschap over hoop, geloof, vrede en liefde.

Meer recensies van Marjolein82

Tegenpolen trekken elkaar aan in deze heerlijke roadtrip-roman boordevol humor en romantiek. Nu te vinden in jouw favoriete boekhandel.