Prachtige oorlogsroman
Ik lees graag boeken over de Tweede Wereldoorlog. Dus toen ik het boek Rose voorbij zag komen was mijn nieuwsgierigheid al snel gewekt.
De 15-jarige Rose Valmont wordt in 1 klap volwassen na een aantal zeer heftige gebeurtenissen. Hierdoor besluit ze deel te gaan nemen aan het verzet in Frankrijk. Rose wordt al snel een bekende naam onder de verzetsmensen. Ze deinst nergens voor terug en ze wordt gevreesd door de nazi’s. Wanneer er onverwacht een jongen in haar leven terechtkomt, wordt ze verrast door de emoties die dit bij haar oproept. Rose probeert zich tegen deze gevoelens te verzetten, maar liefde laat zich niet dwingen, ook niet in oorlogstijd.
Het verhaal is geïnspireerd op ware gebeurtenissen van echt verzetshelden. In het nawoord worden enkele van deze, zeer jonge, vrouwen benoemd. Wat een helden waren dit!
Een prachtig en aangrijpend verhaal dat je nog lang nablijft. Hou je van verhalen over de Tweede Wereldoorlog, dan moet je dit boek beslist lezen!