Net niet

Marjolein82 Marjolein82
19 mrt 2026

1. Kailyn, dochter van een zendeling, woont in een klein dorpje in de jungle van Birma. Ze woont hier met haar vader en de jonge onervaren zendeling Ryan tussen de dorpsbewoners die ze als haar familie beschouwt. Op jonge leeftijd doodt Kaylin uit zelfverdediging een tijger, door een traumatische ervaring is ze bang dat de tijger nu in haar woont. Dit levert haar de bijnaam Sharaw (tijger) op. Dan bereikt de Tweede Wereldoorlog ook het bergdorp. De Japanners slaan genadeloos toe. Kailyn is maar op één ding uit: wraak. Ervan overtuigd dat God haar heeft verlaten, neemt ze het heft in eigen handen waarbij ze steeds wordt opgeslokt door het duister. Ryan is wanhopig op zoek naar de vrouw van wie hij is gaan houden. Zal hij haar op tijd vinden en zal hij haar kunnen overtuigen van de kracht van genade? Is er nog hoop te vinden tussen alle pijn die zij moeten doorstaan?

Een mooie maar niet eenvoudige roman. Het taalgebruik was soms wat ingewikkeld waardoor het verhaal niet heel prettig las, daarnaast zaten er ook wat vertaal- en schrijffouten in. Ondanks dit was het wel een indrukwekkend verhaal over de kracht van genade en vergeving. De angsten van de hoofdpersonen werden goed weergegeven. Dat de Tweede Wereldoorlog ook in Birma zo heftig heeft plaatsgevonden was nieuw voor mij. Deze heftige gebeurtenissen mogen van mij wel bekender worden.

Al met al een mooi boek, maar wat voor mij niet prettig wegleest en dat vind een groot minpunt aan dit boek.

Meer recensies van Marjolein82