Weer genoten de familie Koch

Marjolein82 09 februari 2026
Hildes feest is het 6e deel in de serie Café Engel van Marie Lamballe.

Het is inmiddels 1968. Alles gaat z'n gangetje in Wiesbaden. Dan wordt er ingebroken in Cafe Engel. Bij het opruimen van de rommel vindt Hilde een oude foto en komt ze tot de ontdekking dat het cafe binnenkort 100 jaar bestaat. Haar ouders besluiten dat dit niet ongemerkt voorbij mag gaan en er wordt een groot feest georganiseerd.
Ondertussen kampt Hilde met haar gezondheid en maakt uiteraard de rest van de familie ook het hoognodige mee.

Weer een fijn deel uit deze serie. Helaas viel het einde me wel tegen. Dit vond ik wat afgeraffeld, het lijkt wel alsof er een hoofdstuk mist. Maar blijkbaar komt er dus nog een deel 7. Ook de namenlijst voorin het boek klopt niet helemaal, en worden in het boek ook soms verkeerde namen gebruikt.
Ondanks deze 2 minpuntjes vond ik dit weer een heel fijn boek wat lekker wegleest. Hou je van historische romans over families in Duitsland, dan is deze serie een aanrader!

Meer recensies van Marjolein82

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.