Indrukwekkend
De vroedvrouw van Auschwitz is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Poolse vroedvrouw Stanislawa Leszczynska.
Polen, 1942. Vroedvrouw Ana en de Joodse Ester komen de poorten can Auschwitz binnen. Ana verklaart dat ze vroedvrouw is, en dat Ester haar assistente is. Zo komen ze terecht in de barak voor zwangere vrouwen. De meeste baby's worden na hun geboorte direct vermoord behalve de baby's met een arisch uiterlijk. Deze worden door de nazi's afgevoerd voor hun Lebensbornprogramma.
Ester beseft dat er hoop schuilt achter deze daad: deze kinderen kunnen blijven leven. In het geheim begint ze de kinderen te tatoeëren met hetzelfde nummer als hun moeder. Zo creëren ze een spoor dat na de oorlog de moeders met hun kind na verenigen.
Een heftig verhaal, ik heb altijd gedacht dat zwangere vrouwen in Auschwitz direct vermoord werden, maar dit verhaal is nog aangrijpender! Je kind op de wereld zetten en het direct verliezen... Doordat deze vrouwen de liefde niet opgeven bleven ze hoop houden.
Een verhaal om niet meer te vergeten!