Meer dan 5,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

deze komt binnen

MarlousVisser 02 september 2024
Uit nieuwsgierigheid ben ik via Passend lezen nog verder gaan lezen / luisteren naar boeken van Kirstin Rozema.

Het boek kent een prachtige cover. Dat het verhaal zo’n lading heeft had ik niet verwacht. De keuze van de titel is logisch en passend bij het verhaal. De vraag die centraal staat: wat is er die nacht gebeurd?

Het verhaal begint met een beschrijving van het dorp. De omgeving waar het verhaal zich afspeelt en de mensen die in het dorp wonen. Net als de andere boeken van Rozema kenmerkt het zich opnieuw door de vlotte beeldende manier van schrijven. Het verhaal komt langzaam op spanning en dan gebeurt er iets dat je totaal niet zag aankomen.

Je wordt als lezer al heel snel het verhaal ingezogen en antwoord wil krijgen op wat er die nacht is gebeurd?
De invloed van roddels en vooral het feit dat er maar een paar mensen nodig zijn om dingen de wereld in te brengen met alle gevolgen vandien. Het verhaal geeft je mee dat je je eigen spiegel moet zijn en blijf bij jezelf.
Er gebeurt een hoop in het verhaal. Er zit enige voorspelbaarheid in maar dat vond ik in dit verhaal niet erg. Het las lekker weg en zet je ook nog tot nadenken.

Een fijne toevoeging was het nawoord van de schrijver. De uitleg die ze hierin gaf, maakt het verhaal juist nog wat aangrijpender.

Dit boek is beschikbaar als luisterboek bij Passend lezen.

Meer recensies van MarlousVisser

Een roman die bijna uit zijn voegen barst van emotie met een prachtige schrijfstijl en onvergetelijke personages, een verhaal dat je telkens weer zult willen herlezen.