jeetje wat spannend

MarlousVisser 27 oktober 2025
Voor uitgeverij Keytree mocht ik ‘Terug naar huis’ geschreven door Ingrid Leungen lezen.

In ‘Terug naar huis’ maak je kennis met Sofia. Haar leven is opgebouwd uit leugens. Haar man is zichzelf niet meer. Jaden, haar lover, biedt nog enige afleiding alleen hij begint vragen te stellen. Ondertussen is daar David ook nog, iemand die Sofia verborgen wil houden voor de buitenwereld. Jaden begint op zoek te gaan naar antwoorden op zijn vragen rondom Sofia. Alleen dat brengt nogal wat teweeg. De stapel met leugens groeit, maar de waarheid lijkt sneller en sneller dichterbij te komen.
Kan Sofia de controle nog behouden en bewaken of gaat ze dadelijk ten onder aan alle leugens?

Ingrid Leungen is voor mij nog een onbekende auteur dus met dit boek mijn kennismaking en wat voor een. Dit verhaal was pakkend, origineel, enorm boeiend en een bizar psychologisch spel. Het heeft me vanaf het begin tot het einde weten te boeien.
Het verhaal is opgebouwd uit korte hoofdstukken. Dit zorgde ervoor dat ik bleef lezen.

Sofia vind ik een zeer sterk en goed uitgewerkt en doordacht personage. Je leert ze stees meer kennen en raakt zelf ook in haar web van leugens verweven. Wat een bijzondere personages zijn er naast Sofia nog in het verhaal verwerkt. Het kwam als een waar psychologisch spel over.

Je start met een proloog die direct je nieuwsgierig maakt naar het verhaal en wordt dit verder uitgewerkt tot een spannend, intrigerend verhaal waar niets is wat het lijkt

Ik heb zelf het eerste deel niet gelezen, miste voor mijn gevoel ook niet direct informatie, maar jeetje wat een bizarre verrassende wendingen zitten er in. Iets wat je zelf beter kan lezen dan dat ik er verder over vertel.
Een echte aanrader!

Meer recensies van MarlousVisser

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Elena moet haar vermiste opa terugvinden in een magische en mysterieuze wereld vol met mythische wezens. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.