Een praktisch en fijn moestuin boek
Het hele jaar eten uit eigen tuin vergt wat organisatie en vooruitzien.
Huw Richards en Sam Cooper leggen op een makkelijke manier uit hoe je dit aanpakt. Dit is een praktisch boek, Huw vertelt over zijn ervaringen met moestuinieren en geeft je tips en tricks en Sam geeft je recepten waarmee je niet alleen in het oogst seizoen wat kunt maar ook in de winter wat te eten hebt.
Een gezonde bodem geeft goede voedingsstoffen, voor de planten en ook voor jezelf.
In het eerste hoofdstuk laat Huw zien hoe je een tuin aanlegt, een kweektunnel maakt (mét werkbeschrijving) en verhoogde bedden aanlegt. Hoe je zelf compost maakt, verticaal kunt tuinieren.. Ook werkt hij met broeibedden. In het tweede hoofdstuk is er een indeling per maand over de werkzaamheden, wat je kunt telen, en hoe je problemen aanpakt.
In hoofdstuk 3 schrijft Sam hoe je de oogst verwerkt met allerlei recepten, om meteen op te eten, maar ook hoe je kunt conserveren en fermenteren. Er is een heel handig staatje met alle groenten en manieren om te verwerken, zeer overzichtelijk.
In het laatste hoofdstuk lees je nog allerlei tips omtrent moestuinieren en staan recepten voor bodemverbeteren.
Het is een overzichtelijk en handig boek waarin je snel wat kunt opzoeken.
Zelf voorzienend leven is niet mijn doel, ik doe het voor mijn plezier, maar wil natuurlijk wel graag een fijne oogst, dus ik heb zeker profijt van dit boek. Je kunt natuurlijk ook gewoon rustig beginnen met 1 verhoogd bed. En daar het maximale uithalen.
Een fijn boek om erbij te hebben!
Het is een overzichtelijk en handig boek waarin je snel wat kunt opzoeken.
Een fijn boek om erbij te hebben!