Een magisch verhaal!
Als er één ding is waar Heather goed in is, dan is het wel het creëren van betoverende werelden waar je je als lezer thuis voelt, ook al ben je er nog nooit geweest. Ook nu weer voelt haar setting echt, maar toch magisch aan, en eigenlijk is het ook een combo van de twee.
In Agnes Aubert's mystieke kattenopvang betreden we een gezellige wereld met een fantastisch plot dat ook een geweldig liefdesverhaal bevat. Wat ik zo mooi vond aan de relatie tussen de hoofdpersonages (Agnes en Havelock), is dat niets geforceerd aanvoelde. Ik wil niet zeggen dat hun band gemakkelijk was, maar het voelde wel oprecht en vloeide vlot. Echt de perfecte romance voor een cozy fantasy boek.
Er zit zoveel hart in dit boek en onderwerpen als verdriet en verlies staan centraal. Deze zwaardere thema's worden op een mooie en oprechte manier gewoven in het verhaal. En dan is er ook nog het runnen van een kattenopvangcentrum. Een plek vol katten met geweldige namen en nog betere persoonlijkheden. Ik vond het erg leuk hoe het opvangcentrum elke kat koppelde aan de best mogelijke eigenaar. Er is ook veel ruimte voor magische avonturen en bedreigingen, zodat het boek nooit echt traag of saai aanvoelde. Er is dus veel gaande maar de balans tussen al deze verschillende aspecten was eigenlijk ideaal!