Een vlot jeugdverhaal

Het Raadsel van de Verboden Kamer volgt naadloos op Het Boek met de Gevaarlijke Geheimen. Otis is intussen verhuisd en heeft Kraaidorp achter zich gelaten. Met zijn nieuwe school, en nieuwe vrienden, trekt hij op schoolreis naar Londen. Daar duikt Francis opnieuw op, de oude vriend van zijn vader. Er lijkt al snel iets niet pluis en Otis trekt samen met zijn vrienden op onderzoek uit.

Aangezien het al even geleden is dat ik boek 1 las, vond ik het ontzettend fijn dat er doorheen het verhaal referenties en herhalingen over gebeurtenissen uit het eerste boek terugkwamen. Zo was ik weer helemaal mee met het leven van Otis en Bo. Door deze informatie is het boek trouwens ook leesbaar als je boek 1 niet hebt gelezen, al raad ik het toch wel aan om Het Boek met de Gevaarlijke Geheimen eerst te lezen, zodat je écht helemaal ondergedompeld kan worden in de wereld van Otis.

Net zoals boek 1 las ik deze uit in één ruk, dankzij een vlotte schrijfstijl, korte hoofdstukken en constante spanning. Het verhaal komt snel op gang en magie speelt opnieuw een belangrijke rol in het boek. Het was erg leuk om te zien dat er nog meer diepgang werd gecreëerd tijdens de verhaallijn. Het plot werd allemaal net iets ingewikkelder zonder moeilijk begrijpbaar te zijn. Ideaal dus!

Meer recensies van mauireadsbooks