Een veelzijdig debut van Laura
Liefde in de schaduw van chaos is het debut van Laura en gaat over Tess en Gio. Wanneer Tess op vakantie naar Thailand gaat, komt ze haar voormalige beste vriendin Roos tegen. Op datzelfde vliegtuig komt ze ook voor het eerst in contact met Gio, die op het eerste zicht een nogal onbeschofte zakenman blijkt te zijn. Tess en Roos besluiten al snel om samen hun reis verder te zetten. Eens ze aankomen in Thailand gaan er vrij snel enkele zaken mis, waardoor ook Gio weer in the picture komt. Tess wordt ontvoerd door haar ex, met wie ze een vrij zwaar en zelf geweldadig verleden heeft. Al snel ontstaat er een aantrekkingskracht tussen Tess en Gio maar hun relatie loopt toch niet zo vlot. De beide personages moeten leren omgaan met wat er hun leven speelt en speelde.
Hoewel dit boek hoofdzakelijk een roman is, is er ook heel wat ruimte voor spanning and thriller-elementen, en deze combinatie is precies wat mij aantrok aan dit boek. Er is nooit een saai moment in dit boek, waardoor het enorm vlot leest. Ook de meerdere perspectieven waren een grote plus. Ik vond het ook heel leuk om af en toe Roos te kunnen volgen, ookal was zij niet één van de twee hoofdpersonages. De vrienschap tussen Roos en Tess was waarschijnlijk mijn favoriete onderdeel van dit boek. De romance tussen Tess en Gio was ook interessant om te volgen maar omdat Gio mij iets minder lag en ik hem soms gewoonweg irritant vond, kwam dit voor mij eerder op de tweede plaats.
De veelzijdigheid van dit boek verdient trouwens ook een shoutout. Er worden in dit boek zoveel belangrijke thema's aangehaald. Een zwaar verleden, omgaan met verlies, fysiek en seksueel misbruik, etc etc. Ook is er een lgbtq koppel dat ontstaat en ik heb zo hard genoten van deze personages en hoop stiekem dat er over hen ook een boek uitkomt!