Een dark academia die het nét niet is

mauireadsbooks 09 december 2025
Ik werd enorm aangetrokken tot dit boek omwille van de dark academia vibes. Het boek begon heel spannend en interessant maar liet me uiteindelijk nog wat op mijn honger zitten.

We volgen Salem die op de school gaat studeren waar haar zus enkele jaren voorheen dood werd gevonden. We krijgen ook enkele POV hoofstukken van Caz al vond ik die minder boeiend.

Het mysterie en de vele vraagstukken vond ik zo enorm interessant. Ik was enorm geïnvesteerd in alle intrigues en vond Salem een leuk personage. De romance tussen Salem en Caz vond ik eerst wel leuk maar de spicy scenes vond ik echt niet goed helaas.

Aangezien ik wel fan was van het verhaal, vond ik het des te jammerder dat het einde mij niet kon overtuigen. De ontknoping vond ik niet zo spectaculair en ik hoopte een beetje op méér. Het voelde heel simpel en veilig en ik hoopte op iets meer spanning en verrassing.

Ik zag ook dat dit boek wordt verkocht als een 'twisted Hades x Persephone' verhaal maar ik weet niet of we het hier over dezelfde Hades en Persephone hebben? Hebben we het hier over die twee uit de Griekse mythologie? Want ik zie het niet hoor. Anyway, als je dat zoekt, dit is het niet.

In het kort: goede en boeiende opbouw maar jammer van de ontknoping. De spice was mijn ding niet maar dat was eerder persoonlijk!

Meer recensies van mauireadsbooks