Méér dan een thriller
Dit boek is zoveel meer dan een thriller. Het is een verhaal vol tragedie, mysterie en romantiek. We volgen Patch en Saint, twee jeugdvrienden wiens levens na een traumatische ervaring overhoop worden gehaald.
Hoewel dit een vrij lijvig boek was, vond ik dit enorm vlot lezen. Er wordt veel tijd besteed aan verschillende periodes in beide personages hun leven en dat had enorm traag en saai kunnen overkomen. De auteur slaagt er echter in om je op een pakkende en boeiende manier mee te nemen doorheen de levens van Patch en Saint. Door een combinatie van korte hoofstukken, krachtige beschrijvingen en to the point gesprekken vlieg je door dit boek heen.
Wat ik zo geweldig vond aan dit boek, was zien hoe die ene traumatische gebeurtenis zo'n blijvende impact had. En hoe deze eigenlijk de koers van de rest van hun levens bepaalde. De manier waarop Chris liefde, op verschillende manieren, aan bod bracht was ook prachtig om te zien. Rauw, hard en soms moeilijk om te lezen maar enorm meeslepend.
Is dit boek het perfecte voorbeeld van een thriller? Nee, ik denk het niet. Er zaten wel spannende en mysterieuze momenten in maar die waren niet de essentie van het boek. Is dit boek wel de moeite waard om te lezen? Zeker en vast!