Vurig Ritme!
Esther blijft met een gebroken hart achter nadat ze gedumpt is door haar vriend. Ze is niet overtuigd van de therapiesessies die ze volgt (deze sessies kosten vooral veel geld) en ze vindt haar job weinig uitdagend.
In een impulsieve bui boekt ze een reisje naar Sevilla, het kloppende hart van de flamenco. Ze laat zich overrompelen door de schoonheid van de stad en volgt lessen om zich deze passionele dans eigen te maken.
Al snel valt ze voor de charmes van Ramón. Maar ze twijfelt: is Ramón ook echt zot van haar of is dit nu eenmaal de manier waarop knappe Spaanse gitaristen zich gedragen?
Vurig Ritme heeft alle elementen die een goede feelgood nodig heeft: een heerlijk herkenbaar hoofdpersonage, een erg aantrekkelijke tegenspeler, een misverstand, en vlotte humoristische dialogen. Als extraatje krijg je er het mooie Sevilla bij. De auteur geeft zo prachtig weer hoe de omgeving eruit ziet... ik waande me echt in zonniger oorden.
Vurig Ritme is een Tussendoortje van de Verhalenfabriek. Een Tussendoortje is een korter verhaal van zo'n 100 pagina's en kan dus effectief makkelijk tussendoor gelezen worden.