Advertentie

Dit boek gaat uit over de Romeinse legioenen van hun vroegste vorm tot hun laatste. Er is een uitgebreide omschrijving van hun tactieken, de evolutie, psychologische analyses, de strategische en de politieke betekenissen en invloeden van het leger. Daardoor is dit boek zeker even goed als de andere boeken over het Romeinse leger.

Rijkelijk voorzien van een paar interessante, maar jammer genoeg niet goed leesbare, kaarten, en prachtige foto’s. Dit boek geeft heel goed weer hoe het was om te dienen in het legioen en wat je carrièrekansen en mogelijkheden waren.

Het gaat niet over de successen of verliezen van het legioen maar over wat ze betekenden voor het Romeinse rijk en ook over de groei en val van het Romeinse rijk.

Het is vlot leesbaar, makkelijk te begrijpen en vol conclusies waar je het wel mee eens moet zijn. Het is vooral een interessant boek omdat het verschillende invalshoeken benadert die je in de doorsnee geschiedenisboeken niet tegenkomt.

Het leest zo vlot dat je erdoor bent voor je het weet en je krijgt er heel wat nieuwe kennis bij en inzichten die blijven hangen.

Een aanrader voor zowel de kenner als voor degenen die pas een interesse voor het onderwerp ontwikkeld hebben.

Reacties op: Voor kenners en beginners

1
De glorie van Rome - Adrian Goldsworthy
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker