Advertentie

Vier bijzondere sprookjes van de gebroeders Grimm heeft Ed Franck omgetoverd tot boeiende verhalen voor volwassenen, met alle oorspronkelijke gruwelheden en erotiek, dus zeker niet voor kinderen geschikt. ‘Het meisje zonder handen’, ‘De trouwe Johannes’, ‘Raponsje die Rapunzel werd’ en ‘Vrouwe Holle’.

Op het einde van het boek verklaart Franck hoe hij het gedaan heeft. Van één verhaal waren vaak meerdere versie neergepend door de gebroeders Grimm. Franck heeft uit al die versies gekozen wat hem het meest geschikt leek en heeft daar soms nog eigen ideeën aan toegevoegd. Daar is hij wonderbaarlijk goed in geslaagd.

De vier verhalen lezen als een trein en verrasten me heel vaak. Misschien ken je een of meerdere van de sprookjes, maar vergis je niet. De oorspronkelijke versie gecombineerde met Francks bijdrage, zal je met plezier verbazen. Romantiek, gruwelheden, drama’s, moed en opoffering, vriendschap; alles passeert de revue, en dat onomwonden en rauw.

Ook verklaart Franck op het einde hoe de gebroeders Grimm aan de verhalen kwamen en krijgen we nog wat interessante achtergrondinformatie over hun levens.

De sprookjes worden vergezeld door knappe illustraties die goed bij de sfeer passen: donker, hoekig en met eenvoudige maar veelzeggende lijnen.

Ik dacht dat dit boek enkel voor de liefhebber van sprookjes bestemd zou zijn, maar dat is niet zo. Als je houdt van bijzondere verhalen, dan is dit boek een must om te lezen.

Reacties op: Schitterend

2
Het meisje zonder handen - Ed Franck
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker