Advertentie
    melhartman-skynet-be Auteur

Een onwijs gaaf kookboek met verrassende vegan recepten.
De onderverdeling is als volgt (en alleen al door deze te lezen, kreeg ik al trek): Wereldse ontbijten, Rebelse hoofdgerechten, Bijgerechten, soepen en salades, Tegendraads met graan, Is dit echt vegan? Desserts en Basic. Allereerst een inleiding hoe het allemaal begon en welke basisproducten je allemaal nodig hebt. Tot slot een register.
De meeste gerechten hebben inderdaad een rebels kantje waardoor ze smaakbommetjes in je mond zijn. Neem nou het gerecht ‘Met miso en ahornsiroop geglaceerde aubergine met sticky kokosrijst’. Groenten worden omgetoverd in een zoete lekkernij! Wie vindt dat nu niet lekker?
De ‘spinaziepannekoekjes met caponata en pesto’ zijn verslavend! Dit is nou een gerecht dat ik iedere week wel zou kunnen smaken.
Maar waar mijn veganhartje helemaal naar uitgaat zijn de ‘repen met chocolade, pindakaas en kikkererwten uit de koelkast’. Wedden dat niemand proeft dat ze vegan zijn? Wedden dat je voortaan enkel nog deze chocolade-verwennerij wilt?
De recepten worden duidelijk uitgelegd met overzichtelijke ingrediëntenlijsten en voor hoeveel personen het bedoeld is. Het enige dat ik miste waren de kooktijden; ik weet graag vooraf hoeveel tijd een recept ongeveer in beslag neemt.
Uiteraard voorzien met prachtige afbeeldingen van de gerechten.
Een rechttoe rechtaan kookboek met bijzondere vegan gerechten die zelfs de grootste vleeseter niet onberoerd zal laten.

Reacties op: Onwijs lekkere recepten

1
Rebels lekker! - Niki Webster
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners