Super leuk
Ik vond het boek echt super leuk, omdat er veel personages in zaten die verschillend waren.
Eerst met meneer Wolter waren er alleen maar mensen maar toen hij van het dak viel en kwam te overlijden gingen ze op weg en toen kwamen er dieren!
Kalani werd geboren in het hoogste puntje van hotel zweefkees met geen dokter. Kalani’s moeder overleefde het niet. Dus meneer Wolter ging doen alsof hij zijn opa was. Kalani is al zijn hele leven in zweefkees. Er was een kat op het dak wat vastzat aan de windwijzer, meneer Wolter ging hem redden, maar opeens hoorde hij een soort schreeuw. Er kwam een dokter binnen rennen en zei tegen Kalani dat hij niet naar buiten moest, omdat meneer Wolter voor de deur lag en het niet overleefd had. Maar hij was ook wel al erg oud, hij zou bijna zijn 115e verjaardag gaan vieren. Kalani zit maar aan de tafel. Langzaam gaat er behang af van de muren van Kees. Uiteindelijk proberen ze te vliegen met Kees omdat de mevrouw du stront ( eigenlijk Dupont :) achter hun aanzaten. Ze moeten naar het land van de tovernaressen in 90 dagen. Lukt het hun en zweefkees om zweefkees nog te redden?
Wat Kelly van Kempen al een beetje verklapt heeft bij het einde in het dankwoord is dat ze de lezers bedankte maar schreef ze ook…. “misschien gaan we samen nog een keer op avontuur met zweefkees, tot dan!” Eigenlijk verklapt ze hier al een beetje dat er een deel 2 komt.. Als deel 2 er komt, wil ik het echt super graag lezen omdat dit boek heel spannend en ook leuk is. De illustraties vond ik echt heel mooi omdat ze ook goed vertellen wat er gebeurt. De liedjes vind ik ook heel mooi. Het leukste maar ook grappigste liedje vind ik toch echt “de paddenprins reprise” van het paddenkoor en “een zoals jij” van Kalani.
Dit boek is voor iedereen die van avontuur, sprookjes, mooie illustraties en muziek houdt.
-Pip,9jaar-
-Pip,9jaar-