Waar Dan Brown echt een meester in is, is je laten mee voeren door een strand.
Alle Kunstvoorwerpen, symbolen en documenten in dit boek zijn echt. Alle experimenten, technologieën en wetenschap berusten op waarheid. Alle organisaties in dit boek bestaan.”
Katherine Solomon,een wetenschapper over het menselijk bewustzijn, geeft een lezing in de stad Praag. Robert Langdon met wie ze prille relatie heeft, is mee naar Praag. Robert is hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek.
Als Katherine ‘s nachts een levensechte nachtmerrie krijgt, lijkt deze de volgende dag werkelijkheid te worden! En dat niet alleen, het manuscript van haar boek wat eindelijk bij haar uitgever ligt, lijkt te zijn verdwenen! Wat volgt is een race en klopjacht met en tegen de hoogste instanties uit Amerika. Door het prachtige oude Praag met futuristische technologieën.
We moesten er jaren op wachten maar nu is er eindelijk een nieuw mysterie met Robert Langdon van Dan Brown. Eerder waren er bloedstollende boeken die zich o.a. afspeelde in Parijs en Rome. Nu worden we meegenomen naar Praag. Waar dit keer niet zo zeer kunst of religie een rol speelt maar het menselijk brein. Laat je niet afschrikken door de dikte want als je eenmaal begint, leest het zalig weg. De schrijfstijl is zeer toegankelijk en beeldend beschreven.
De wetenschappelijke stukken over het brein worden goed en duidelijk uitgelegd. Maar waar Dan Brown echt een meester in is, is je laten meevoeren door een stad, het lijkt alsof je met Robert mee rent door de straten van Praag. Je voelt de spanning, de paniek en zoekt mee naar ruimtes om te kunnen schuilen.
Kortom het is weer filmisch geschreven. Alle verhaallijnen worden zorgvuldig en tot in de puntjes afgerond. Dit boek kan prima gelezen worden als je zijn andere boeken nog niet kent!