Niet alleen een spannende detective, het heeft humor maar is vooral ook erg aangrijpend en realistisch

Sabera een Afghaanse vrouw gevlucht met haar dochtertje van 4 en haar man naar Amerika, waar ze met veel geluk onderdak krijgen in Tuscon. Aliah roept de hulp in van Frankie Elkin als Sabera 3 weken vermist is. De man van Sabera en de politie maken zich geen enkele zorgen. Maar zij wel… wie laat nou haar dochtertje van 4 zomaar achter….

Frenkie Elkin houdt zich bezig met het opsporen van vermiste personen als de politie het heeft opgegeven. Frenkie doet dit geheel vrijwillig en om onderdak te hebben in Tuscon besluit ze dierenoppasser te worden in een gigantisch huis. Ze moet 4 weken oppassen op een leguaan en slangen, wat erg grappige moment oplevert. Ondertussen mag ze daar verblijven en gebruik maar van de chauffeur Daryl.

Wow!! Dit verhaal was wel net even anders dan alle andere boeken over Frenkie Elkin. Het is niet alleen een spannende detective, heeft humor maar is vooral ook erg aangrijpend en realistisch.
Je krijgt een kijkje in het leven van Afghaanse vluchtelingen waarbij je direct merkt dat Lisa Gardner zeer goed research heeft gedaan. Om de zeer realistische achtergrond en levens van de Afghaanse vluchtelingen te kunnen vertellen. Dat maakt het naast een Frenkie Elkin verhaal, ook aangrijpend!
De afwisseling tussen het fictieve en de realiteit wordt goed afgewisseld. Daarnaast heb ik ook zeker zitten grinniken als Frenkie voor de reptielen ging zorgen. No way dat ik voor een leguaan en pythons zou gaan zorgen. Al deze elementen maken het weer een heerlijk boek om te lezen.

Dit boek is onderdeel van de Frenkie Elkin serie maar is prima stand alone te lezen.

Meer recensies van Melissa | Moeder en dochters lezen