Uitgebreid aandacht voor de verhaallijnen van de hoofdpersonages
Als Charlotte, vlak voor Pasen, dood in een ski resort in Are wordt aangetroffen. Blijkt al snel dat Charlotte meer vijanden dan vrienden heeft. Charlotte was voornemens om een oud wintersporthotel in een nabij gelegen dorp op te knappen.
Dit initiatief is op veel weerstand komen te staan, van zowel gemeenteraadsleden als inwoners. Het wintersporthotel heeft een mooi maar ook dubieus verleden. Het dubieuze gedeelte krijg je mee, als je de hoofdstukken terug in de tijd leest.
Rechercheurs Daniel en Hannah nemen samen met hun collega Anton de zaak voor hun rekening. De beschrijvende kou, het dikke pak sneeuw maakt dat je echt in t noorden voelt. Je zit nog net niet zelf met moonboots aan en dikke sjaal om te lezen. Samen met Daniel en Hannah ga je op pad om te ontdekken wat er met Charlotte is gebeurd en ontrafel je beetje bij beetje het verleden en de gebeurtenis. Doordat je zo nauwkeurig wordt meegenomen is het niet echt een verrassing wie de dader is. Maar dat sluit zeker geen spannend einde uit!
Wat ik het leuke vind aan deze serie is dat er ook uitgebreid aandacht is voor de privé levens van de hoofdpersonages. Dit zorgt ervoor dat de personages tot leven komen in het boek en je ze echt leert kennen.
Als je op zoek bent naar een heerlijke gedetailleerde thriller waarbij je rustig mee ploegt door de dikke sneeuw, is dit jou thriller! Het fijnste is om bij deel 1 te beginnen I.v.m, het kennen van de personages maar het verhaal an sich is los staand te lezen.