Zou dit het echte Sint verhaal zijn?
“O, kom er eens kijken wat ik in mijn schoentje vind. Dikke problemen met die gekke Sint”
Als de echte tv Sint aankomt in de stad van Mo en Amara, staan ze natuurlijk met wat klasgenoten langs de kade te kijken. Ondanks dat ze natuurlijk al veel te oud zijn voor Sint, is de echte tv-Sint wel extra leuk om even naar te gaan kijken.
Natuurlijk krijgt Wout de grootste pestkop van zijn klas, problemen met een omstander. Hij ziet daar een verwarde man staan en besluit aan zijn baard te trekken. Ook staat de nieuwe buurman van Mo op het dak, Pjotr de schoorsteenveger. Een zeer onaardige man, die een hekel heeft aan kinderen.
Het weekend na de intocht blijkt er een kind te zijn verdwenen, een klasgenoot van Mo en Amara. En daar blijft het niet bij er blijven kinderen verdwijnen. Alles wijst naar die nare nieuwe buurman. Mo besluit, ondanks de angst, op onderzoek uit te gaan…. met gevaar voor eigen leven.
“Soms is goed of fout maar net aan welke kant je staat”
Noa:
Dit is echt een spannend en heel origineel verhaal. Met leuke personages. Vooral Mo en Pjotr vind ik erg leuk. Pjotr vind ik erg grappig, juist omdat hij zo lelijk deed.
Mo omdat hij eigenlijk heel bang is maar daarna juiste allemaal stoute dingen doet, die hij eigenlijk niet moet doen. Zal dit niet stiekem het echte Sinterklaas verhaal zijn?
Pip:
Ik vond het een leuk boek maar ook erg spannend met al die verdwenen kinderen. Gelukkig las mijn moeder het voor tijdens het eten en niet voor het slapen. Ook ik vond Pjotr een beetje grappig omdat hij zo lelijk deed. De illustraties vond ik echt heel mooi maar ook er echt spannend uit zien. Vooral die ogen door de brievenbus. Dit is echt een boek voor kinderen als je echt niet meer gelooft!
“Soms is goed of fout maar net aan welke kant je staat”
Noa:
Pip: