Wat zou jij doen als je in een gijzelingsituatie terecht komt?
Ik neem je mee naar het centrum van Londen. Een hotel midden in de stad, kamer 706.
Je bent daar met je minnaar. Als hij, na een paar uur weg wil gaan, blijkt het hotel door een groepering gegijzeld te worden. Je hebt geen idee hoe ernstig de situatie is, je hoopt dat het nieuws en de liveblogs het allemaal overdrijven. Je kan geen kant op.
Hoe ga je aan je man vertellen wat je deed in het hotel, als je hier weer uit komt….. als je hier weer uitkomt.
Dit overkomt Kate, vrouw van Vic en moeder van 2 kinderen. Sinds een aantal jaar heeft Kate een minnaar James. Om de paar maanden zien ze elkaar, geen liefde, gewoon even me time zoals Kate het noemt. Om even te ontsnappen aan de dagelijkse verantwoordelijkheden.
Terwijl de gijzeling duurt kijkt Kate terug op haar leven. De eerste ontmoetingen met haar man Vic, belangrijke life events, de ontmoeting met James haar minnaar en hoe zich dat de afgelopen jaren heeft ontwikkeld. Ondertussen werkt ze allerlei to do lijstjes af, niet weten of ze dit zal overleven…
Het boek leest vlot, door de spanning en de afwisseling tussen het heden en het verleden.
Ik ging dit moet lezen met de verwachting dat het een thriller is, dat is het niet. Dit is echt een roman met een spannend element. Het boek zet je aan het denken. Het is heel realistisch geschreven en je beseft je, dat jou dit ook kan overkomen. Niet direct met je minnaar maar wel dat je in een situatie terecht komt waar een groepering een gebouw gijzelt. Die spanning voel je door alle bladzijdes heen en continu stelde ik mezelf de vraag. Wat zou ik doen?
Zonder spoilers te willen geven, had ik van het einde wel meer verwacht. Het voelde een beetje als een anti klimax. Terwijl het hard op weg was naar 5 sterren op Hebban.