Kom maar op met dat tweede deel!
'Belangrijke les:
Als je koffie wil drinken om volwassen te lijken, doe het dan gewoon maar niet. Je wc zal je dankbaar zijn als je het bij chocolademelk houdt.'
Keet zit in groep 7, het echte werk! Haar kindertijd is voorbij. Ze wordt bedolven onder het huiswerk. Als ze dan van haar juf de opdracht krijgt om haarzelf en haar familie te laten zien, weet Keet niet waar ze moet beginnen. Ze schaamt zich namelijk kapot voor haar ouders, ze heeft een irritant broertje Jake en twee hamsters Muffin en Biceps. Wat is daar nou bijzonder aan? Als dan blijkt dat haar vader in een boyband heeft gezeten, haar moeder een TikTok influencer is, haar oma een profiel heeft aangemaakt op een datingsite en haar broertje echt gelooft dat hij Harry Potter is, blijkt haar leven alles behalve gewoon.
Geregeld vragen ouders en leerkrachten ons om boekentips met wat minder zware verhalen, maar natuurlijk wel leesplezierbevorderend. Gewoon Keet! is het perfecte boek hiervoor. Het verhaal is lichtvoetig, zonder dat het ook maar een moment saai is. Sterker nog als je begint, wil/kun je niet stoppen.
Gewoon Keet! Is een grappig, leuk en positief verhaal voor kinderen vanaf een jaar of 9. Het verhaal heeft een fijne vaart. In het boek staan belangrijke lessen van Keet, die niet alleen kloppen maar ook erg grappig zijn. De illustraties van Iris Boter passen perfect bij het verhaal. Gewoon Keet! is, buiten dat het een grappig en leuk verhaal is, ook erg herkenbaar voor kinderen én ouders.
Kom maar op met dat tweede deel! Toch?! Want dit boek schreeuwt om een vervolg!
Aanrader voor de kinderen die ook genieten van De regels van Floor.
Kom maar op met dat tweede deel! Toch?! Want dit boek schreeuwt om een vervolg!
Aanrader voor de kinderen die ook genieten van De regels van Floor.