Een hele fijne dichtbundel!

Voor de kinderboekenweek van dit jaar schreef Simon van der Geest het gedicht Verdwalen. Een gedicht over een kind dat zo graag eens echt zou willen verdwalen, zonder dat zijn moeder hem gelijk komt halen. Dat zo graag eens iets wil meemaken… bijvoorbeeld in een grot slapen of een beest met zeven klauwen tegenkomen. Na het lezen van het gedicht dachten wij: Dit smaakt naar meer! Dus wij zijn in ons nopjes met deze toffe bundel, vol met avontuurlijke gedichten, klein en groots.

Zo gaat er een gedicht over Leeuwenmoed, want dat moet je wel hebben als je bij je boze buurman moet aanbellen. Een gedicht over het reizen naar Mars, ga je alleen of neem je toch liever je familie mee? En een gedicht over plassen op het schrikdraad, wij weten wat er dan gebeurt ( spoiler alert: don’t try this at home). ⁣

De tekeningen zijn van Karst-Janneke Rogaar. Ze geven de bundel kleur en zijn zo nu en dan paginavullend. Wij vinden ze prachtig.

Een toffe bundel, heerlijk om uit voor te dragen. Bij ons komt hij in de klas te staan. En op de momenten dat je zo verlangt naar rust in de klas, dragen we eruit voor. Wedden dat het stil wordt?

#langzullenwelezen #kinderliteratuur #liefdevoorlezen #kinderboeken #promotie #lezen #boeken #kinderboeken #onderwijs #bovenbouw #middenbouw #gedichten #poezie #kinderboekenweek #volavontuur #dichtbundel @simonvdgeest @karstjanneke @querido_kinderboeken #basisschool

Meer recensies van Liefdevoorkinderliteratuur

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!