Prachtig verhaal die je mee neemt op een achtbaan door gevoelens

Michaela1981 13 juli 2025
Cilento

Ik mocht van Monique Brans en uitgeverij Doornwater dit boek lezen.

Laat je mee nemen in een achtbaan van gevoelens, verleden en heden. Mari vertelt haar verhaal die je na aan het hart gaat liggen, die je gaat laten nadenken en soms inzicht geeft hoe je met bepaalde situaties zou kunnen omgaan of aanpakken.

Mari is een succesvolle alleenstaande vrouw van 67 jaar. Ondanks verschillende relaties is ze nog steeds op zoek naar die ene ware voor haar. Via een dating site leert ze een aantrekkelijke man kennen en besluit ze hem uit te nodigen bij haar thuis voor een etentje.

Tijdens het etentje valt er op onverkkaarbare wijze een boek uit het boekenrek en valt open op een pagina met een opmerkelijk citaat dat hen naar het kerkelijke Italië leidt.

Terwijl ze van de villa genieten die op een berg in het ruige, ongerepte landschap van Cilento in Zuid-Italië aan het genieten zijn, breekt corona uit in Nederland. Omdat de grenzen dicht gaan zijn ze 7 maanden lang op elkaar aangewezen.

Meteen wordt hun prille relatie op de proef gesteld.

Ik merkte dat Monique Brans heel veel gevoel heeft neergeschreven in dit verhaal. Tijdens het lezen moest ik af en toe even stoppen om de woorden, die ook raad zijn, even tot me door te laten dringen.

Het verhaal is heel mooi geschreven en zal nog een tijd lang blijven hangen bij mij. Kan deze prachtige roman echt aanraden om te lezen.

Meer recensies van Michaela1981