Advertentie

In België is ze niet meer weg te denken uit de wereld van de poëzie, onder andere dankzij haar succesvolle bundel Gods bedrog en poëzieavonden in het land onder de naam 'Fatena's Poetry Salon'. Met Neem dit lichaam zal Fatena Al-Ghorra ook de Nederlandse poëzieliefhebber voor zich winnen.

Voer de Palestijns-Belgische Fatena Al-Ghorra in haar bundel Gods bedrog uit 2014 een oorlog met de wereld van de goden en mannen in de buitenwereld, in Neem dit lichaam is sprake van een innerlijke reis, waarbij ze in gevecht is met zichzelf.
Ze voert de lezer mee langs weidse valleien, duistere steden, Bijbelse taferelen, hemelse momenten en helse beesten. Om steevast te eindigen op de plek die ze het meest vreest: dicht, heel dicht bij zichzelf.

Fatena Al-Ghorra is geboren in de Gazastrook. Ze wordt algemeen beschouwd als één van de meest beloftevolle Palestijnse dichters. Sinds ze in 2009 op de vlucht sloeg voor Hamas, woont en werkt ze in Antwerpen. De vertellende en handelende 'ik' van Al-Ghorra neemt echter geen afstand van de ervaring van diepe pijn en de vervreemding van het Palestijnse individu.
In Gaza werkte ze als radiomaker voor het nieuwsagentschap Wafa. Ze publiceerde vier dichtbundels sinds 2000, waaronder Ellay dat in het Spaans werd uitgegeven en Gods bedrog, in het Italiaans vertaald en later ook in Libanon gepubliceerd. Ze is een graag geziene gast op internationale literatuurfestivals. In 2012 won ze de El Hizjraprijs voor poëzie. Ook is ze de drijvende kracht achter de succesvolle 'Fatena's Poetry Salon'.

Vertaler Nisrine Mbarki schrijft theaterteksten, korte verhalen en poëzie. Haar poëzie is verschenen in literaire tijdschriften als Het liegend Konijn, Poëziekrant en Tirade. Ze vertaalt uit het Arabisch naar het Nederlands.

Je proeft de hartstocht, de woede en het verlangen in haar gedichten.
Door het lezen van deze gedichten luister je als het ware naar de innerlijke stem van de auteur, zoals je ook kunt lezen op een van de eerste pagina's van het boek.

"Opgedragen aan:

Mijn lichaam en geest
die mij over hun geheimen leerden."

Hoe oorspronkelijk kan iets zijn?
Ik heb 'Neem dit lichaam' graag gelezen.

Reacties op: Hoe oorspronkelijk kan iets zijn?

2
Neem dit lichaam - Fatena Al-Ghorra
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker