Spannende pageturner

MiekeLeest 19 februari 2026
Dit is het vierde boek van de M.J. Arlidge Crime Writer's Room. Deze keer werkte Arlidge samen met Lisa Hall en alweer is er een super goed boek uit gekomen!

Natalie en Pete verwachten onverwachts een derde kind en dat is niet helemaal gewenst. Sinds baby Erin er is, wordt alles heel zwaar, want het is helemaal geen gemakkelijke baby. Pete lijkt zich meer en meer af te zonderen waardoor de zorg voor de kinderen vooral op Natalie terechtkomt en ze voelt zich vaak eenzaam en vooral doodmoe. Gelukkig staat Natalies beste vriendin Eve altijd klaar om te helpen. Te pas en te onpas. Soms op het opdringerige af...

Natalie heeft het gevoel dat haar baby haar niet moet en door de manier waarop alles beschreven is, hangt er op de een of andere manier iets dreigends rond Erin. Iedereen heeft rechtstreeks of onrechtstreeks last van de baby.
De spanning druipt er van af en de sterk uitgewerkte hoofdpersonages zorgden ervoor dat ik gedurende heel het boek zelf met spanning met hen mee zat te leven. Letterlijk elk personage heeft geheimen. Op het feest dat Pete per se wilde geven, komen de geheimen één voor één uit, laat iedereen zich van zijn slechtste kant zien en barst de bom helemaal als Erin verdwenen is. Er zijn veel mensen die dit op hun geweten kunnen hebben en natuurlijk heb ik iedereen wel eens verdacht. Tegen het einde worden er nog geheimen ontknoopt, gaat het snel en uiteindelijk vallen alle puzzelstukken op hun plaats.
Of ik de dader had voorspeld... Die behoorde op een geven moment ook tot mijn verdachten, maar het kwam toch als een verrassing voor mij en zo heb ik het graag.

Als Arlidge een boek schrijft, mag je er zeker van op aan dat je een spannende pageturner in je handen hebt. Weer een prima samenwerking waarbij niet te ondervinden valt dat het door twee mensen geschreven is.

Thrillerlezers: weer een boek om je boekenkast te verrijken!

Ik kreeg dit boek als recensie-exemplaar wat mijn mening niet beïnvloed heeft.

"Heel eerlijk gezegd hoeft Natalie niet zo nodig een diamant. Ze wil een echtgenoot die aanwezig is en bereid is haar te helpen als ze het gevoel heeft dat ze verzuipt."

Meer recensies van MiekeLeest