Een duister fantasyverhaal met veel spanning, actie, mysterie, maar ook met liefde, vriendschap en vertrouwen.

MiekeLeest 04 september 2025
'Blind verleden' is het debuut van Tim Lobles: een YA Fantasy, ik zou er nog 'dark' bij durven zetten, want verschillende personages uit de Onderwereld waarin het verhaal zich afspeelt zijn duistere wezens en beslist geen lieverdjes. Goed uitkijken dus wie er te vertrouwen is, want dat is soms moeilijk in te schatten. De schrijver weet hierbij regelmatig twijfel te zaaien en van sommige personages ben ik nog altijd niet helemaal zeker! Vervelend dan wanneer je zoals Dodger aan geheugenverlies lijdt en totaal geen idee hebt waar je vandaan komt. Dodger ontdekt wel dat hij bepaalde talenten heeft die zouden kunnen wijzen op een bepaalde afkomst en gaat op zoek naar antwoorden. Gelukkig sluit hij snel vriendschap en moet hij het niet alleen doen.
Je leest vooral vanuit Dodger en sommige hoofdstukken lees je vanuit het perspectief van personages waar het in het begin naar gissen is. Ze zijn in elk geval geen lieve dingen van plan en dat maakt het extra spannend.
Dit boek zit vol actie en spanning, wordt geen moment saai en ik wilde heel de tijd doorlezen. Want wie zijn die mysterieuze figuren, wie heeft het op Dodger gemunt en waarom, waar komt hij vandaan, hoe gaan de gevechten aflopen, wat wordt er achtergehouden, ...?
Langs de andere kant zit dit boek ook vol onvoorwaardelijke vriendschap, kameraadschap, liefde, vertrouwen. Samen zorgt dat voor een leuke afwisseling waardoor het verhaal lekker vlot leest en het de aandacht vast blijft houden.
Het boek is trouwens ook voorzien van illustraties van 6 personages uit het boek. Ze zijn prachtig getekend door de schrijver zelf en ik vond het zeker een grote meerwaarde
Zin in een duister fantasyverhaal met veel spanning, actie, mysterie, maar ook met liefde, vriendschap en vertrouwen? Dan moet je dit boek zeker op je lijst zetten!
Ik ben in elk geval super benieuwd naar het vervolg!

Meer recensies van MiekeLeest

In Middeleeuws Groningen draagt een jonge vrouw een groot geheim met zich mee.... Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.