Spannend en actueel

MiekeLeest 14 augustus 2025
Mijn eerste gedachte was dat het onderwerp van dit boek wel zwaar is en dat het dus niet voor mij weggelegd zou zijn wegens niet echt ontspannend (want dat is waarom ik lees, om mij te kunnen ontspannen en niet om nog meer zorgen op te slorpen), maar ik las dat het boek vooral spannend is, vol vaart en met verrassende wendingen. Het zware actuele thema rond asielbeleid vormt de kapstok van het verhaal. Ik was heel nieuwsgierig en ben het boek gaan lezen.
En gelukkig maar! Ik had dit boek in minder dan twee dagen uit, omdat het zo'n ongelooflijk goede pageturner is, inclusief korte hoofdstukken. Niet één moment wordt het langdradig of wat saai, er is constant spanning, twijfel en onzekerheid. Er zitten enkele verrassende wendingen in waardoor het onderzoek opeens een hele andere kant opgaat, daar hou ik van. Ik moest bij een wending zelfs een keer terugbladeren om te kijken of ik iets over het hoofd had gezien, maar de schrijver had het gewoon op zo'n geniale manier beschreven dat je niet anders kon dan misleid worden. Heerlijk
Daarnaast krijg je ook op een eenvoudige manier info mee over het asielbeleid in NL en er is ook mooi, en luchtig genoeg zodat het niet te zwaar wordt, beschreven hoe immigranten evengoed prima kunnen integreren en een meerwaarde kunnen leveren aan deze maatschappij. Bij anderen loopt het minder vlot en doordat je hun verleden beetje bij beetje mee krijgt, kan je het ergens ook snappen waarom ze bepaalde keuzes maken.
Ik ben heel blij dat ik dit boek gelezen heb en vond het leuk om met de speurders mee te zoeken en te denken. De ontknoping was verrassend en heel goed uitgewerkt.
Dikke aanrader, zeker voor thrillerfans!

Meer recensies van MiekeLeest