Duister, spannend, humoristisch... Geweldig boek!

MiekeLeest 05 februari 2026
Een nieuw boek over de Prinsen van Zonde waarbij deze keer Prins Gretigheid centraal staat. Net zoals 'Het spel der Zonden' is dit deel los te lezen, alleen vind ik het wel leuk om de voorkennis uit de andere boeken te hebben.
Alweer een prachtige LE-uitgave, de boeken zijn zo mooi samen! En ook al is dit alweer het vijfde boek in deze reeks, de verhalen blijven echt zó goed!
In dit boek lees je vanuit Prins Gretigheid en zijn vijand Adriana. Leuk om beide inzichten mee te voelen, want je kan lekker meeleven met hun misverstanden waarbij ze allebei te koppig zijn om toe te geven. Journaliste Adriana kan de prins niet uitstaan en ik vond het extra leuk om vanuit haar standpunt te lezen, want ze heeft een scherpe tong en haar gedachten en reacties zijn altijd zo gevat dat ik er soms hardop mee moest lachen. Ze is de enige in het koninkrijk die niet voor de prins zijn charmes valt. Beweert ze.
Adriana loopt de prins constant in de weg en werkt hem tegen. Hij vindt dan ook dat hij zijn vijand dicht in de buurt moet houden om haar goed in het oog te kunnen houden... Ze proberen elkaar wel te ontlopen, maar dat lukt niet, zeker niet als Adriana wegens omstandigheden mee in het kasteel moet komen wonen.
Afleidingsmanoeuvres om dreigingen te proberen verbergen, geheimen, zonden, ijsdraken, slow burn, enemies to lovers, vijanden, bondgenoten, vampiers, demonen, spanning en zoals gewoonlijk hier en daar een hoofdstuk met redelijk wat wat mij hier niet stoorde. Want hé, het gaat over de prinsen van Zonde

Ik vind dit echt een geweldige reeks en kijk erg uit naar het volgende boek waar een ander Huis van Zonde centraal zal staan

Meer recensies van MiekeLeest

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.