anders dan anders

MijnBoekKeuze MijnBoekKeuze
31 mrt 2024

Sex and the Shitty - Laurien Vereecken

Merel Jacobs is gewoon zoals iedereen, alleen een beetje anders dan de meeste mensen die ze kent. Ze is namelijk single, iets wat in essentie niet speciaal is, maar tijdens de zoveelste babyshower, weleens zo voelt. Merel gaat op dates (soms) swipet op apps (met frisse tegenzin) en staat open voor de liefde (als open dicht zou betekenen) maar niemand lijkt haar aandacht vast te kunnen houden, tot ze de leuke Nina ontmoet.

“We doen allemaal gewoon ons best”

“Hallo! Het enige licht in jullie leven is net gearriveerd” dit is toch werkelijk een fantastische zin om uit te spreken op familiebezoek?

Merel is echt! Je leest dit verhaal en denkt: ja dit is echt gebeurd of zou mij hebben kunnen overkomen.. heel realistisch. Laurien schrijft humoristisch en vlot, het boek heeft korte hoofdstukken met hier en daar een app conversatie waardoor het lekker doorleest. Iedereen verdient een Jonas, Lotte en Louise als vriendengroep, gesteund door dik en dun, plezier staat voorop maar zeker ook de serieuze gesprekken worden niet geschuwd, zo leuk om die gedachten gangen te lezen.

Merel is een sterk hoofdpersonage die in gekke situaties terecht komt maar blijkbaar weinig schaamte kent (klantenservice bellen voor een defect speeltje?) waardoor je soms hardop moet lachen.. het einde heeft mij ook enigszins verrast en ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar die “levende stad” & hoe dat afloopt…..

het is geen doorsnee feelgood maar net even anders, een leuk debuut, ik ben benieuwd van Laurien nog meer voor ons in petto heeft.

Meer recensies van MijnBoekKeuze