Goed los te lezen deel van trilogie

MireillePZ 27 december 2023
‘Nachttrein naar Marrakesh’ van Dinah Jefferies is het derde en laatste boek in een trilogie. Het eerste boek was ‘Dochters van de Dordogne’, het tweede boek ‘Het verborgen paleis’ en dit is dus het afsluitende deel.
In bijna 350 bladzijdes, verdeeld over 56 hoofdstukken, worden we meegenomen naar het Marokko van 1966. Er is een sprong in de tijd gemaakt ten opzichte van de eerste twee boeken, deze speelden zich af in het eerste deel van de twintigste eeuw.
Nu zijn we dus in 1966 en ligt de oorlog al een tijd achter ons. Door de sprong in de tijd, is er ook plaats voor een aantal nieuwe personages. Deze nieuwe personages voeren de boventoon, dus voor lezers waarvan dit het eerste boek is van de drie, is het ook prima te volgen. Lezers die verwachten dat het verhaal naadloos aansluit waar het tweede boek is geëindigd, worden helaas teleurgesteld.
Het verhaal leest wel makkelijk door de kortere hoofdstukken en vlotte schrijfstijl. Wel mist het een stukje snelheid in gebeurtenissen in met name het eerste deel. Er worden misschien wat veel verhaallijnen geopend om het fijn overzichtelijk te houden.

Meer recensies van MireillePZ