Lagom

MissMiller 02 augustus 2025
Hoe tof is het dat ik gewoon in het land waar het boek zich afspeelt ben. We zouden eerst gaan kamperen in Zuid Duitsland, maar vanwege de slechte weersvoorspellingen hebben we de boel omgegooid en zijn we naar Zweden vertrokken. Als kind ben ik vaak in Zweden geweest tijdens de zomervakantie. En toen ik dit boek las herkende ik zoveel van de liefde voor dit land die ik als kind al had en nu ik weer terug ben ook weer ervaar.

In deel 1 gaat het verhaal over Kat en haar bezoek aan Suzette en Kjell. Dit boek gaat over hoe Suzette en Kjell elkaar gevonden hebben. Het is echt leuk en vlot geschreven. Leuk hoe Zweden een plek in het verhaal gekregen heeft. De rode huisjes, het zwemmen in een meertje. De heerlijke rode bietensalade (vandaag nog gegeten!!), de kaneelbroodjes en de Dille chips (gelijk de eerste dag dat we aankwamen een zak gekocht). Het varen met een kano en een nachtje wildkamperen.

‘‘Wat een land’, zegt hij. Ze kijkt hem even aan. Zijn ogen staan warm. Dan kijkt ze weer vooruit, en drinkt het uitzicht in. Wat is dat toch met sommige plekken, dat ze zo in je bloed gaan zitten? Het voelt hier als thuiskomen.’

En dan de opbouw in de aantrekking van Suzette en Kjell, het spat er vanaf. Soms heb ik wat moeite gehad met Suzette haar houding. Maar wel leuk hoe Kjell dan de tegenhanger weer was in die situaties.

Meer recensies van MissMiller