Aan de haak

missp_her_books_read 14 augustus 2025
Laura zit in zak en as, ze is ontslagen en heeft even geen toekomstperspectief naar een nieuwe job. Tot één van de vriendinnen het idee oppert om een webshop te starten met haar gehaakte spulletjes. Door de jaren heen is haar hobby wat uit de hand gelopen.
En daar gaat ze als ondernemer, haakster en iets wat ze graag doet.
Maar ze kan niet alles zelf en hulp krijgt ze van Gianluca, een knappe computer specialist die haar website en shop mee zal opstarten.
Het klikt en ze zou graag wel meer met Gianluca willen ondernemen dan achter een computer scherm zitten.
Maar is hij wel single en wie stuurt haar plots een Valentijns cadeautje?
Aan de haak is een echte feelgood waar het haken en de liefde centraal staan. Een leuk en origineel concept dat laat zien dat alles mogelijk is met durf en inzet.
De romantiek is sterk aanwezig met het typische drama gehalte ertussendoor.
Soms is Laura wat naïef tot kinderlijk voor haar leeftijd naar mijn gevoel, maar ze heeft het hart op de goede plek. Mooi is ook dat ze altijd andere wil helpen en hierdoor weer nieuwe kansen creëert.
Ine Kiekens gebruikt een iets klassieke schrijfstijl die perfect past in het genre van feelgood. Haar personages en verhaallijn sluiten hier mooi op aan.
De details en informatie rond haken, zijn met zorg en kennis verwerkt tot beeldend gebracht.
Het leest hierdoor erg vlot en geeft zin om zelf iets creatief te ondernemen.

3 sterren

@missp_her_books_read