Bad publicity

missp_her_books_read 25 september 2025
Andie grijpt haar kans als ze een promotour mag begeleiden van één van de belangrijkste auteur van de uitgeverij waar ze nu werkt. Ze neemt deze unieke kans met beide handen aan, tot ze ontdekt wie die auteur is! Jack Carlson, ex studie genoot en vriend die haar ooit zo heeft teleurgesteld, achtergelaten en verloochent. Hoe kan ze hier onderuit, hoe gaat ze zichzelf beschermen en de bijhorende gevoelens hier rond de kop indrukken?
Het eerste hoofdstuk gaf direct de basis en verwachtingen mee rond hun haat-liefde verhouding. Mondjes maat kom je te weten hoe dit is ontstaan tussen al hun nieuwe avonturen door.
En toch pakte dit verhaal me niet, Andie bleef naar mijn gevoel erg hangen in het verleden en haar verdriet. Dat kan en mag, maar de tranen die bijna voor alles over haar wangen liepen waren niet te tellen. Hierdoor kreeg het niet de intensiteit wat het eigenlijk wel verdiende, het creëerde nu anti sympathie en het beeld van een labiele tot kinderlijke vrouw.
Een verhaal rond nieuwe kansen, verlies en rouw, dromen en liefde.
Wel leuk waren de stedentripjes die mooie fragmenten gaven rond stad en boeken (winkels) en dat maakte het verhaal voor mij nog een beetje leuk.
Bianca Gillam schrijft met passie over boeken, taal en haar personages. Dit met wel een typische Amerikaanse benadering.
New adult met veel (eenzijdige) emoties, liefde die bijna uitgeblust was, maar toch terug dat vonkje kreeg om warm & mooi te branden.

3 sterren

@missp_her_books_read

Meer recensies van missp_her_books_read

Een meeslepend verhaal voor tieners over de zoektocht naar wie je echt bent en naar wie je vriend is onderweg. 'Spannend. Grappig. Ontroerend.' – Proeflezers over Keerpunt