Cinnamon falls
Nia is uit Cinnamon Falls weg getrokken toen haar beste vriendin uit het leven stapte. Te veel herinneringen bleven haar achtervolgen alsook de breuk met Jesse.
Nu is ze tijdelijk terug om haar ouders te helpen in het ijssalon/taverne alsook voor het jaarlijkse herfstfestival.
Haar terugkeer is niet onopgemerkt, Jesse die nu als politie agent werkt wordt snel door de dorpsbewoners op de hoogte gesteld. Maar het schut blijkbaar ook nog andere wakker en dat zal gevolgen hebben waar niemand op heeft gerekend…
Cinnamon Falls is toch net iets anders dan andere in het genre feelgood. Het valt eerder onder het romantic suspence categorie door de verschillende moorden en onopgeloste zaken.
Nia neemt de rol op zich om zelf op onderzoek uit te gaan als ze Rosie levenloos treft. Toch neemt ze hier risico’s mee en haalt er de nodige miserie mee op haar hals. Jesse wordt van de zaak gehaald, te betrokken volgens zijn overste, ook hij ondervindt dat er zaken niet correct worden onderzocht en voor serieus genomen worden.
En zo treffen ze elkaar weer en beseffen ze ook dat hun liefde nooit weg is geweest in al die jaren.
R.L. Killmore weet zeer goed de klemtonen neer te zetten rond spanning en romantiek.
Het maakt het verhaal boeiend en divers. Als lezer heb je nu twee verhaallijnen waar je je focus op moet vestigen, wat mijn leeshonger best stimuleerde. Ze schrijft het verhaal ook erg levendig met de juist nuances en verbeeldingskracht. De afwisseling van spanning, humor, drama, emoties en romantiek zaten zeer goed. Hierdoor vloog ik door het verhaal heen, zag ik complotten en daders, maar toch verraste het me steeds de gekozen plots en uitkomsten.
Heel nieuwsgierig ben ik nu, naar meer van R.L. Killmore en haar Cinnamon Falls serie.
4 sterren
@missp_her_books_read