Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

droomjongen

Samuel een gewone jongen met dromen, die wil en enorm gedreven is, toch wat trager en soms onhandiger is dan zijn leeftijdsgenoten.
Thuis zijn ze er steeds voor hem, maar op school is het een ander verhaal!
Krijgt Samuel de ruimte en kansen om zijn dromen waar te maken?
Het begin van het verhaal laat vooral zien welk effect het heeft als je grootste fan je verlaat en toch je heeft mee gegeven om in jezelf te geloven en er steeds voor te gaan.
Samuel is een lieve, stille jongen die wil en kan, als hij maar de tijd en kansen krijgt.
Je ziet in het verloop van het verhaal hoe inzichten, uitspraken en daden bepalend kunnen zijn voor een toekomst. Hoe het systeem, leerkrachten en medeleerlingen het maken of kraken van een jongere.
Meermaals denk je hoe is het mogelijk, kan dit nog wel in de 21ste eeuw!
Het laat ook de kracht van een gezin en een hechte vriendschap zien, die zorgen voor het stabiele in het leven.
De issues pesten, eticketjes plakken en vleugels knippen komen aan bod en kunnen een trigger zijn voor sommige lezers.
Er is gekozen om het vanuit de auteur/verteller te schrijven. Persoonlijk vond ik dat wat een gemiste kans, het had nog beklijvender en intenser overgekomen moest het vanuit Samuel zelf zijn gekomen.
Het regelmatig terug nemen van het gedicht “droomjongen” was sterk en ook steeds op de juiste momenten.
De titels per hoofdstuk gaven me steeds de juiste leesinput en verwachtingen, alsook het lettertype dat hiervoor werd gebruikt.
Danny Steenouwer zet hier een mooie young adult neer, die voor verschillende lezertypes van betekenis kan zijn.

4 sterren

@missp_her_books_read

Reageer op deze recensie

Meer recensies van missp_her_books_read

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?